maandag, februari 04, 2008

Scammers en spammers

Sinds MeTarzanYouJane online is gekomen en iets bekender en gemakkelijker vindbaar was op het internet zijn eerst de scammers gekomen. Dit zijn meestal Nigeriaanse scammers (oplichters) die je geld willen afhandig maken door wat zielig te doen of je gouden bergen te beloven als je hun helpt.

De spammers plaatsen een commercieel profiel of verspreiden commerciële berichten. Dat is meestal iets van, stuur een sms naar een bepaald nummer. Dan betaal je uiteraard de jackpot voor berichten die je stuurt en meestal ook ontvangt.

Het plaatsen van commerciële berichten op MeTarzanYouJane is niet toegestaan.

Dus één advies: ga hier niet op in!

Wat doen wij?
We proberen zo snel mogelijk deze profielen te verwijderen, wat we elke maand verschillende keren moeten doen. Of als het om commerciële profielen gaat dan waarschuwen we deze en leggen bij verdere inbreuken klacht neer.

Wat gaan we nog extra doen?
De site gaat nog verder aangepast worden om het deze mensen weer wat lastiger te maken. Over het wat geven we verder geen details.

Wat kan jij doen?
Jij kan ook helpen door als je een zo een bericht krijgt of je ziet een ongepast profiel, dit te melden via de link rechtsboven bij een profiel namelijk 'meld klacht'. Sommige leden doen dit waarvoor dank, maar dat kan nog veel beter.