woensdag, maart 07, 2012

Website kosten, een kijkje achter de schermen!

Het is voor ons de laatste maanden erg druk geweest en we hebben ons primair bezig gehouden met het beheer van de site. Dus zorgen dat alles snel en stabiel draait. Profielen opschonen enzovoort.

We zijn nu al jaren bezig om deze site groot te maken en om sneller te groeien is natuurlijk tijd en geld nodig. Daarom was er op de site een 'donatie' knop gezet waar welgeteld het magische bedrag van 0 euro op is ontvangen.

Daarom even een lijstje wat voor kosten we allemaal maken en middelen we nodig hebben om deze website aan te kunnen bieden:
  • Hosting
    Elke maand betalen we voor servers waar de website op draait, de email server, de database server en firewall. Deze kosten gezien dat we nu een grotere database en ook meer opslag nodig hebben voor de foto's is gestegen.

  • Domeinen
    We hebben voor diverse landen domeinnamen aangeschaft die jaarlijks betaald moeten worden.

  • Werkstations
    Om de site te onderhouden hebben we werkstations nodig om, wat het woord al zegt op te werken. De site te beheren, monitoren. Ook backup ruimte.

  • Software
    We hebben ook een berg ontwikkelsoftware nodig, een Operating System (OS) zoals Windows en nog een reeks aan tools.

  • Advertenties
    Her en der zetten we advertenties, en sommige zijn gratis, maar het merendeel daar wordt elke maand weer wat geld voor uitgetrokken

  • Mankracht
    We hebben om de site te vertalen mensen ingeschakeld, sommigen wilden het doen omdat ze het leuk vonden om hun steentje bij te dragen. Voor de Spaanse vertaling is in de buidel getast. De Spaanstalige site is vooral gericht op Midden en Zuid Amerika.omdat die gebieden de nieuwe markten zijn

    Natuurlijk moet er nu en dan wat ontwikkeld worden om weer zaken aan de site te verbeteren, te vernieuwen of aan te vullen met leuke opties.

  • Diversen
    Zoals internetkosten, elektriciteit, bureauruimte, verwarming enz